Ove godine nema žarkog ljeta i druga polovina avgustu nestabilna s kišom

sunčano, vrijemeU Bosni i Hercegovini i naredna tri dana se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, ali se već za vikend očekuje izrazito sunčano i vruće vrijeme.

– U četvrtak u Bosni umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 24 do 32 stepena. U petak, 18.07.2014., sunčano. Za dane vikenda sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, dnevne, prvog dana vikenda, od 28 do 33, a drugog od 30 do 37 stepeni – kažu meteorolozi.

Prema riječima meteorologa Željka Majstorovića druga polovina jula, kao i prva polovina avgusta bit će relativno stabilne s visokim temperaturama

– Definitivno ovo neće biti žarko ljeto kao prethodna dva, ali bit će lijepih dana. Druga polovina jula i prva avgusta biti će najljepše i najtoplije s tim da ne znamo d ali će biti rekordnih temperatura – kaže Majstorović.

On je dalje napomenuo da će iza 15. ili 17. avgusta biti slično vrijeme ovom dosadašnjem, nestabilno i s više padavina.

Posted by on 2014-07-16. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login