Parni valjak u Sarajevu nakon više od deset godina

Parni valjak

Parni valjak

Grupa „Parni valjak“ se koncem 2009.godine, nakon četiri godine pauze, ponovo okupila i krenula na veliku turneju koja bilježi sjajan prijam kod publike. Uz Hrvatsku, svirat će i u Sloveniji i BiH. Prva stanica bio je koncert u Zenici 6. marta, dok je za 16. april rezervirana sarajevska Zetra.

Solist grupe, Aki Rahimovski, najavio je kako će koncerti u BiH biti jedinstveni događaj – spoj dobre muzike, kvalitete i ugodne atmosfere. Kako u Sarajevu koncert nije održan više od deset godina, za tu priliku pripremljen je  poseban, proširen repertoar. Svaki od koncerata istinski je spektakl, novu pjesmu „Nakon svih godina“ publika je odlično prihvatila, što je bio signal za snimanje novoga albuma za koji je  većina materijala završena.

„Parni valjak“ je jedan od najvećih, odnosno najpopularnijih zagrebačkih pop rock sastava. Osnovan je 1975. godine, a prestao je postojati 2005. na 30. godišnjicu. Band na binu ponovo izlazi 2009. godine. Ova grupa jedan je od “pokretača” vala pop rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: “Stranica dnevnika”, “Lutka za bal”, “Neda”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Uhvati ritam”, “Moje dnevne paranoje” i niz drugih uz koje su odrastale starije generacije.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login