Penzioneri u RS plaćaju rasipništvo vladinih bogataša iz Laktaša

Milorad Dodik, avion

Milorad Dodik

Srpska demokratska stranka (SDS) poziva Vladu RS i direktora Fonda PIO Zorana Mastila da kažu, da li je smanjenje penzija i oduzimanje stečenih prava penzionerima reforma penzionog sistema po “švicarskom modelu” koju su najavili?

Od direktora Fonda PIO zahtijevamo da odgovori koliko novca ima u Fondu PIO, kolika su njegova dugovanja prema komercijalnim bankama i odakle će vratiti novac koji je na nezakonit način pozajmio od sredstava dobijenih privatizacijom!?, navodi se u današnjem saopštenju za medije SDS-a, te dodaje:

Nedopustivo je da se najsiromašnijim građanima RS – penzionerima, ispostavlja faktura za rasipništvo vlasti, kupovinu novih megalomanskih zdanja od vladinih bogataša iz Laktaša u čije džepove je već prebačen dobar dio novca opljačkanog od građana RS.

Srpska demokratska stranka podsjeća da su poslanici SDS-a u julu prošle godine zviždaljkama u Narodnoj skupštini pokušali skrenuti pažnju javnosti i spriječiti potpisivanje sporazuma o kreditnom zaduženju sa MMF-om, kojim se Vlada RS obavezala na smanjenje penzija i ukidanje boračkog dodatka za 2009. godinu, kako bi joj bio odobren kredit za servisiranje kreditnog duga za njene megalomanske projekte od kojih koristi imaju samo bogataši iz Laktaša.

Srpska demokratska stranka stoga nije iznenađena odlukom Vlade RS da kupi dva nova aviona. Vlastodršci su očito pogledali na zemlju kroz prozore velelepnih zdanja i luksuznih automobila, i vidjevši da je svako četvrti stanovnik RS gladan shvatili da im je jedino preostalo da u vreće spakuju novac koji su opljačkali i pobjegnu.

Posted by on 2010-03-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login