Petr Čeh napušta Čelsi i prelazi u Arsenal

Petr Čeh

Petr Čeh

Prije deset godina je Petr Čeh stigao u Čelsi, od tada je za “plavce” branio na 475 utakmica, od čega 101 na međunarodnoj sceni, no izgleda da će dres ovog londonskog kluba zamijeniti za dres jednog drugog – Arsenala.

Kako javljaju britanski tabloidi, više nema nikakve sumnje da će češki reprezentativni golman napustiti ekipu čiji je menadžer Žoze Murinjo. Tibo Kurtoa je, prosto, “osvojio” startnu poziciju, a “Dejli ekspres” javlja da je već ugovoren transfer Petra Čeha u tabor gradskog rivala, “tobdžija”.

Arsenal bi za iskusnog, 32-godišnjeg golmana trebalo da plati Čelsiju sedam miliona funti, navodi pomenuti list, i dodaje da je preliminarni dogovor postignut, te da će Čeh ostati “plavac” samo još mjesec i po dana, do početka zimskog prelaznog roka u januaru.

Petr Čeh je sa Čelsijem bio osvajač Lige šampiona (2011/2012), Lige Evrope (2012/20123), triput prvak Premijer lige, a osvojio je i četiri FA kupa, dva Liga kupa i dvaput Komjuniti šild.

 

 

Posted by on 2014-11-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login