Počela 41. Internacionalna Una regata

Una regata

Una regata

U Kulen Vakufu je u četvrtak uveče upriličeno svečano otvaranje 41. Internacionalne turističke Una-regate, a učesnici danas veslaju prvu od tri etape, koja završava u kampu u Lohovu.

Ovogodišnju Una-regatu svečano je proglasio otvorenom izvršni direktor HIFA Oila iz Tešnja Venan Hadžiselimović.

Ova kompanija, zajedno sa naftašima Unsko-sanskog kantona (USK) generalni je sponzor manifestacije. Svečanom otvaranju regate prisustvovao je veliki broj građana sa područja cijelog USK-a, a druženje je nastavljeno do kasno u noć, uz bogat kulturno-zabavni program.

Prema podacima Organizacionog odbora, put Lohova su danas krenula 73 čamca, u kojima je prosječno po šest učesnika. Pored domaćih, znatan broj dolazi iz evropskih, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

U naredna tri dana rafteri će ukupno preći oko 80 kilometara, sve do Bosanske Krupe, gdje je predviđeno svečano zatvaranje manifestacije. Uz vožnju u tri etape, u mjestima gdje su predviđeni kampovi, biće organizirani brojni zabavno-muzički sadržaji.

Posted by on 2013-07-06. Filed under Bosanska Krupa, Izdvojeno, Kulen Vakuf, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login