Počele kvalifikacije za festival „ Nove nade, nove snage“

Nove nade, nove snageKvalifikacije za tradicionalni 10. festival pop rock grupa BiH, 24. decembra su počele u sarajevskom Domu mladih.

“Bihuzur”, “Bezbelije”, “ Rip” , “Futavci”, “Ohm” i “Orion” , nazivi su šest, još uvijek    neafirmisanih bendova, koje je publika imala priliku upoznati na kvalifikacijama održanim u subotu u Domu mladih.

“Nakon mnogo peripetija, ipak smo uspjeli da nastavimo tradicionalni festival Nove nade, nove snage, koji je u prošlosti iznjedrio mnoga imena bosanskohercegovačke pop rock scene. Cilj ovoga festivala je da se nađe prostor gdje bi se mladi stvaraoci mogli da predstave.” , istakao je organizator i incijator festivala,  Želimir Altarac Čičak.

Uprkos nedovoljnoj posjećenosti, kvalificirani bendovi su bili zadovoljni što su mogli da ispune svoje dječačke snove i nastupe poput velikih bendova u prostoru kao što je Dom mladih, takođe su istakli da su ovaj festival shvatili kao odličnu mogućnost da se afirmišu.

Koncert su zatvorili specijalni gosti “Don Guido i Misionari”. Don Guido, najpoznatiji bluesman u BiH, izjavio je:  “ Ovaj festival nastoji probuditi mlade, koji bi trebali da budu spremni odreći se pet maraka za ulaznicu, doći ovdje i podržati svoje prijatelje. Mladi ljudi trebaju da imaju priliku da stvore nešto kvalitetno, i time steknu mogućnost da budu novi najbolji bend u BiH, koji će izaći iz monotonije male sredine u mnogo veće sredine.”

Za učešće u sljedećim kvalifikacijama ovoga festivala svi zainteresovani se još uvijek imaju priliku prijaviti, jer će se kvalifikacije odvijati svake posljednje subote u mjesecu do mjeseca maja 2012. godine, kada slijedi veliko super finale. Sve što treba da dostavite je demo snimak tri autroske pjesme (u konkurenciji autorskih radova) ili tri pjesme „cover“ obrade nekih drugih autora (u konkurenciji za najboljeg izvođača). Svi učesnici kvalifikacija će biti predstavljeni medijski putem TV, radio i štampanih medija koji su sponzori ove amaterske pop rock radionice.

Sve informacije možete dobiti na telefon 033 211 016 u sarajevskom Domu mladih, a svoje demo snimke možete dostaviti svakog utorka i srijede, ili poslati poštom na adresu: Dom mladih, Terezija BB, 71000 Sarajevo (sa naznakom za „10. Festival pop rock grupa BiH – Nove nade, nove snage“).

[nggallery id=6]

Aida Halvadžija

Posted by on 2011-12-26. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login