Počeli 10. susreti Banjalučana “Vezeni most 2013”

Banja Luka, VrbasU organizaciji Zajednice udruženja građana Banje Luke su počeli tradicionalni 10. susreti Banjalučana “Vezeni most”.

“Cilj ove manifestacija je da bude simbol multikulturalnosti, suživota, tolerancije i tradicionalnog uvažavanja različitosti, očuvanje tradicija i običaja i istorijsko-kulturne baštine grada na Vrbasu”, kazao je predsjednik Upravnog odbora Zajednice udruženja građana Banje Luke Muhamed Kulenović.

Napomenuo i da su programom manifestacije planirane aktivnosti koje čine boravak u Banjoj Luci sadržajnijim i koje omogućavaju povezivanje i druženje Banjalučana, obnavaljanjem starih i uspostavljanjem novih prijateljstava, te stvaranje povoljne klime za suživot, međusobno razumijevanje i uvažavanje različitosti.

Izborom programskih sadržaja i načinom realizacije “Vezeni most” želi da doprinos uspješnosti reintegracije povratnika i integracije doseljenih sugrađana i stvaranju povoljne klime za ekomski održiv povratak.

Također, susreti Banjalučana organiziraju se radi promoviranja Banje Luke kao otvorenog multikulturalnog i multietničkog grada koji njeguje i afirmiše vlasite vrijednosti.

Ovogodišnji susreti Banjalučana počeli su u Banskom dvoru, himnom „Oda radosti“, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Dunja Simić, Marija Šestić, tamburaški orkestar KUD „Pelagić“, te književnici Enes Kišević, Dušan Pop Đurđev, Šimo Ešić, Gradimir Gojer, Ismet Bekrić i Enisa Osmančević.

Sutra će u Vijećnici Banskog dvora biti upriličeno tradicionalno muzičko-poetsko veče, a „Vezeni most“ obilježit će i brojna sportska takmičenja u malom fudbalu, basketu i šahu, kao i promotivna vožnja dajak čamaca.

U okviru ovogodišnje manifestacije „Vezeni most“ bit će održana i tradicionalna tribina dijaspore.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Banja Luka.

Posted by on 2013-07-03. Filed under Banja Luka, Događaji, Kultura, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login