Počeo Sarajevo Business Forum

Sarajevo Business ForumU organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Islamske razvojne banke (IRB) u Sarajevo je jutros počela Treća međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum.

Na konferenciji je predstavljeno 137 projekata  vrijednosti oko 8,5 milijardi eura. Najviše prijavljenih projekta je iz oblasti turizma, građevinarstva, poljoprivrede i energetskog sektora.

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da konferenciji prisustvuju gosti iz oko 30 zemalja i da ih je više od 1.000, među kojima je i 100 visokih zvaničnika. Ovaj skup kako je kazao, prati i 250 novinara iz cijelog svijat.

Obraćajući se učesnicima konferencije Bukvić je rekao da organizatori nastoje da građanima ove regije donesu vjeru u prosperitetnije sutra, jer su postali misionari u prevazilaženju globalne krize.

Predsjednik Islamske razvojne banke Ahmada Mohammad Ali kazao je da je Sarajevo Business Forum izuzetno važan događaj ne samo za BiH već i za cijeli region te izrazio nadu da će ovaj forum upotpunosti iskoristiti iskustva prethodna dva foruma.

On je istakao da su sve zemlje članice Islamske razvojne banke uvjerene da će pomoći BiH da proširi tržište koje će mu omogućiti da postane sigurno okruženje za ulaganje.

Također je izrazio nadu da će ova konferencija ispuniti očekivanja kako građana BiH, tako i građana regiona.

U naredna tri dana do 18. maja kada forum završava, osim predstavljanja projekata bit će potpisani i poslovni ugovori.

Posted by on 2012-05-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login