Počinje Međunarodna Una regata

Una regata

Una regata

Međunarodna Una regata počinje danas u Kulen Vakufu i trajat će do 31. jula.

Na inicijativu Nacionalnog parka Una, kroz koji 39. regata dijelom prolazi, ove će im se godine na Uni pridružiti i kajakaši. Vodena karavana preći će put od 150 kilometara, te preći međuentitetsku liniju i granicu entiteta i sa susjednom Hrvatskom.

U Kulen Vakufu kod Bihaća teku posljednje pripreme za start Una regate, koju organizira Turistička zajednica Unsko-sanskog kantona, ali s obzirom na etape koje će se voziti na području kantona, ostvarena je suradnja s Nacionalnim parkom Una.

Želja je organizatora dovesti što više turista i pokazati sve što ima Unsko-sanski kanton. Zbog toga će u predviđenom planu za raftere biti nekoliko izmjena. Jedna od njih je nemogućnost paljenja tradicionalne vatre na području Nacionalnog parka. Ipak, sve ostalo je organizirano u korist sigurnosti učesnika, s obzirom da posljednjih godina sve više učestvuju i neplivači.

U Nacionalnom parku žele kajakaštvo, kao sport u odumiranju, vratiti na Unu i regatu, pa će ovoga puta kajakaši i rafteri zajedno preći granicu entiteta, te dalje ploviti na konačno odredište, Hrvatsku Kostajnicu.

Posted by on 2011-07-25. Filed under Izdvojeno, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login