Počinje program zapošljavanja osoba sa iskustvom dužim od šest mjeseci

program zapošljavanjaOd danas počinje realizacija programa sufinansiranja zapošljavanja “800+” te obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba i sufinansiranje srednjoškolskog obrazovanja.

Radi se o dva veoma značajna programa iz oblasti zapošljavanja.

Prvi, Program sufinansiranja zapošljavanja “800+” odnosi se na zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih, a koje imaju radno iskustvo duže od šest mjeseci.

Za realizaciju navedenog programa i planiranih mjera osigurana su sredstva u iznosu 2.880.000 KM. Cilj programa je sufinasiranje zapošljavanja 800 nezaposlenih osoba koje pripadaju kategorijama socijalno isključenih, javlja Fena.

Drugi, Program obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba i sufinansiranje srednjoškolskog obrazovanja ima za cilj da obuči, prekvalifikuje i dokvalifikuje nezaposlene osobe i tako osigura preduvjete za sticanje njihovog srednjoškolskog obrazovanja, odnosno sticanje novih znanja i vještina kod ovih osoba, kako bi poboljšale svoje mogućnosti za pronalazak zaposlenja.

Obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija, kao i naknadno srednjoškolsko obrazovanje može se vršiti isključivo u ustanovama, centrima za obuku ili drugim organizacijama koje su registrirane za ovu vrstu djelatnosti na području Kantona Sarajevo.

Za realizaciju navedenog programa planirana su sredstva u iznosu od 120.000 KM za 40 nezaposlenih osoba,saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Posted by on 2014-01-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login