Pokušali prokrijumčariti 16 kg skanka u BiH

skankCrnogorska policija uhapsila je dvojicu Nikšićana i oduzela od njih 16 kilograma opojne droge skank, koju su, kako se sumnja, pokušali da prokrijumčare prema BiH, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da su službenici na magistralnom putu Nikšić-Trebinje zaustavili vozilo marke “audi” podgoričkih tablica kojim je upravljao 34-godišnji S.K., dok se na mjestu suvozača nalazio 32-godišnji B.L.

Pregledom prtljažnika pronađena je putnička torba u kojoj su se nalazila tri “pvc” pakovanja sa oko šest kilograma materije za koju se pretpostavilo da je opojna droga skank.

Prema naredbi istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, policija je pretresla stanove uhapšenih lica i vozilo u kome je prethodno pronađena sumnjiva supstanca.

“Pretresom stanova pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i sim kartica različitih provajdera, dok je pretresom vozila u specijalno izrađenoj pregradi-bunkeru u rezervoaru pronađeno osam ‘pvc’ pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je skank ukupne mase oko deset kolograma”, navodi se u saopštenju.

Uhapšene osobe su uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge, sprovedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost i postupanje.

Posted by on 2011-09-26. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login