Policija uhapsila zamjenika načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića

policija

policija

Policija je jutros uhapsila zamjenika načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića. Prethodno je obavljen pretres njegove kancelarije i automobila.

U akciji pripadnika specijalne policije MUP RS-a koja je provedena jutros u Bratuncu i Srebrenici radi otkrivanja osoba umiješanih u trgovinu ljudima i prostituciju, u Bratuncu su uhapšeni i Nikola Rankić, direktor Srednjoškolskog centra, te profesori Milivoje Veselinović, Miloš Mitrović, Rade Ostojić, Ljubisav Jovanović i jedan pripadnik bratunačke stanice policije. Među uhapšenim je i imam Mirsad Huseinović iz bratunačkog sela Hranča.

Cijeli slučaj je pokrenut nakon što je maloljetna Romkinja M. M. iz bratunačkog naselja Rakovac otkrivena predozirana, nakon čega je smještena u Sigurnu kuću. Ona je navela spisak osoba koje su je iskorištavale, u čemu je posredovala njena nana Mevla, i ona je također uhapšena.

I Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, bio je doveden u vezu sa djevojčicom koja je bila žrtva trgovine ljudima. On je u svom je uredu dao izjavu policijskim službenicima. Kazao je da je djevojčicu prošle godine stipendirao na inicijativu jedne romske organizacije. Tvrdi da s ovim slučajem nema nikakve veze, da njegova kuća kod Bratunca  nije pretresena i da u njoj niko ne živi. Demantovao je da je bio privođen i rekoa kako vjeruje da se iza njegovog dovođenja u vezu s ovim slučajem krije namještaljka.

ftv / bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login