Policija zaplijenila 7 kilograma marihuane, uhapšeno pet osoba

marihuanaTuzlanska policija zaplijenila je proteklih dana na području ovog grada oko sedam kilograma marihuane i uhapsila pet osoba zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i u promet stavljali opojnu drogu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona su, u okviru ovih aktivnosti, u pretresu kuće i pomoćnih prostorija koje koristi D.Lj. (33) iz Tuzle pronašli osam pakovanja marihuane ukupne težine oko sedam kilograma.

U pretresu sedam osoba i stambenog objekta na području Tuzle koji koristi I.H. (25) iz Tuzle, policija je kod četiri osobe i to I.N. (22) iz Brčkog, A.F. (19), A.K. (21) i Z.A (21), svi iz Tuzle, i u ovom objektu pronašla 37 paketića marihuane ukupne težine 32 grama.

Uhapšen je i E.Dž. (18) iz Olova, za kojim je policija tragala, jer se tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet droge.

Policija je Kantonalnom tužilaštvu podnijela izvještaje o počinjenom krivičnom djelu protiv I.H, A.F, E.Dž, I.N. i A.K.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovih događaja, kao i na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe i stavljanja u promet opojih droga.

Posted by on 2012-01-13. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login