Pomoć željezničkom sektoru u BiH

BiH, željezniceU Sarajevu će danas biti obilježeno zatvaranje projekta “Pružanje tehničke pomoći nadležnim organima u željezničkom sektoru BiH u procesu usklađivanja propisa za održavanje željezničke infrastrukture i mobilnih kapaciteta sa direktivama EU”, za koji je EU obezbijedila 996.000 eura.

Riječ je o značajnom projektu za razvoj željezničkog sektora u BiH koji će obezbijediti njegovu usklađenost sa evropskim standardima.

Projekt provodi konzorcijum “ITALFERR i IRD i rezultirao je setom nacrta propisa za željeznički sektor, koji uključuju željezničku infrastrukturu, vozni park i operacije na željeznici, podsjećaju iz Delegacije EU u BiH.

Nacrt propisa uključuje sve relevantne direktive EU, tehničke specifikacije interoperabilnosti (TSI), COTIF sa aneksima i međunarodne željezničke propise u koje su ugrađene i prenesene relevantne odredbe Akvisa koje se odnose na željeznički sektor.

Posted by on 2011-07-26. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login