Popravlja se stanje na požarištima širom BiH


požar, BiH, šumaStanje na požarištima širom Bosne i Hercegovine popravilo se danas, u odnosu na nekoliko proteklih dana.

“Iz Tomislavgrada dobili smo obavijest da više nema potrebe za angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH. Na području grada Mostara požari se takođe drže pod kontrolom i trenutno ne prijeti opasnost stanoviništvu i objektima“, rekao je u izjavi za agenciju Anadolija šef Odsjeka za zaštitu i spašavanje pri Ministarstvu sigurnosti BiH Idriz Brković, dodavši da požari još uvijek nisu u potpunosti lokalizirani, tako da će se situacija i dalje pratiti.

“Iz opštine Konjic upravo smo dobili obavještenje da nema potrebe za daljim angažmanom pripadnika OSBiH koji su radili jutros na gašenju požara. Helikopter OSBiH je u Konjicu i djelovaće po potrebi i zapovjedi štaba Civilne zaštite Konjic. Mi smo danas u koordinaciji sa štabom Federalne civilne zaštite osigurali gorivo za helikopter”, istakao je Brković.

On je naglasio da je situacija bolja i prema svim izvještajima povoljnija nego jutros i jučer.

Posted by on 2012-08-15. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login