Posljednje ovosezonsko igranje predstave “Priča sa istočne strane”

SARTR

SARTR

U utorak 11. Juna 2013. U 20h  na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu „Priča sa istočne strane“ autora Darka Lukića i to posljednji put u ovoj sezoni.

U drami „Priča sa istočne strane“ zatičemo dva lika, Selmu i Denisa, nekadašnje školske kolege iz Sarajeva, u Londonu „toj ogromnoj varoši čiji je zagrljaj bio smrtonosan za toliko ljudi i žena“ (Crnjanski), tačnije u slučajnom susretu u vagonu londonske podzemne željeznice i u različita vremena u mašti protagonista ove duodrame, „kroz nevrijeme dva izgubljena života od 1991. do 2001.“.

U nepretencioznom, ali vrlo rafiniranom dramskom tkanju, kroz devet varijacija susreta, Lukić nam na scenu izvodi likove koji su „pomalo živi“, „pomalo mrtvi“, „podosta izgubljeni“, koji ne žive, nego „borave“ u Londonu i koji, bježeći od rata, zapravo, bježe i od samih sebe i, na taj način,  gradeći između sebe nepremostive zidove nesporazuma, egzistencijalno postaju stranci.

Režiju predstave „Priča sa istočne strane“ potpisuje Aida Bukvić, a u predstavi igraju: Snežana Vidović i Sead Pandur. Predstava je relazirana u koprodukciji Bosansog narodnog pozorišta Zenica i Sarajevskog ratnog teatara SARTR.

Cijena ulaznice iznosi 7KM, uz omogućen popust za penzionere i studente na 5KM. Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila teatarsartr@yahoo.com, stoji u saopćenju Sarajevskog ratnog teatra.

Posted by on 2013-06-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login