Posljednji put na sceni SARTR-a: Odette&Odile

SARTR

SARTR

Na sceni SARTR-a publika će 26. juna, s početkom u 20 sati, ponovno imati priliku pogledati predstavu “Odette&Odile”, s tim što će ovo igranje biti i posljednje na daskama ovoga teatra, a prihod od prodaje ulaznica ide u svrhe prikupljanja neophodnih sredstava nastradalim u poplavama širom BiH.

Dva labuda

Kao što je i poznato predstava je urađena po motivima filma “Crni labud” Darrena Aranofskog, a režiju i koreografiju potpisuju Amila Terzimehić i Ena Kurtalić, koje igraju i naslovne uloge. Dva labuda, Odette (bijeli, nevini, nježni, igra ga Ena Kurtalić) i Odile (crni, senzualan, slobodan i zavodljiv, utjelovljuje ga Amila Terzimehić), vode nas kroz priču o razumu i emocijama, restrikcijama i slobodi, hrabrosti i strahu, priču o umjetniku, jednom čovjeku koji u sebi otkriva skrivene slojeve svoje ličnosti, a koje počinju da izlaze na površinu, te postaju vidljive svima, i ne samo vidljive, nego dominantne karakteristike njegove ličnosti.

“Odette&Odile” govori o mnogim temama i problemima kao što su pretjerana ambicija i želja za savršenstvom, nesigurnost, strahovi, sukobi sa samim sobom, skriveni slojevi u čovjeku. To je priča o razumu i emocijama, o restrikcijama i slobodi, o strahu i hrabrosti, tako da je predstava univerzalna i svako se u njoj može pronaći i poistovjetiti se s njom.

Posted by on 2014-06-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login