Pozitivan stav danskih privrednika prema BiH

Danska zastava

Danska zastava

Ambasadorica Danske u BiH Kristen Rosenvold Gelan istakla je tokom susreta sa predsjednikom Spoljnotrgovinske komore BiH Mahirom Hadžiahmetovićem pozitivan stav i odnos danskih privrednika prema BiH. U saopštenju Spoljnotrgovinske komore BiH navodi se da je ambasadorica Rosenvold Gelan istakla da su za promociju privrede veoma korisna privredna predstavništva u inostranstvu.

Ona je naglasila da bi za danske investitore interesantan bio sektor prehrambene industrije, a da bi BiH koristila nova znanja, iskustva, stručnost, oprema, tehnologija, ideje za nove proizvode.

Hadžiahmetović je upoznao dansku ambasadoricu sa tradicijom, organizacijom i aktivnostima Spoljnotrgovinske komore BiH, koja je uvođenjem sistema upravljanja kvalitetom svoj način poslovanja prilagodila evropskim standardima.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore je, takođe, istakao značaj izdavanja TIR-karneta i skorog izdavanja ATA-karneta.

Tokom sastanka konstatovao je da je potrebno razvijati poslovnu saradnju i da postoji potencijal za poboljšanje spoljnotrgovinske robne razmjene.

Trenutna spoljnotrgovinska razmjena između Danske i BiH nije ohrabrujuća, a mogla bi se unaprijediti u oblastima metalne industrije i energetike.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH istakao je značaj upoznavanja danskih privrednika sa povoljnim poslovnim ambijentom u BiH.

Prema njegovim riječima, moguće je organizovati poslovne forume, na kojima bi privrednici obje zemlje razvijali poslovne kontakte i saradnju.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login