Poziv za učešce u akciji “KIDS 4 KIDS”

Kids festivalFestivalski program najposjećenije manifestacije za djecu i mlade u BiH ove godine se odvija  pod sloganom “KIDS 4 KIDS” i promovira solidarnost sa djecom i porodicama iz poplavama ugroženih područja. Ekipa volontera KIDS Festivala predvodjena direktoricom Susanne Prahl je krajem mjeseca maja dostavila pomoć na nekoliko lokacija u Doboju i Maglaju.

“Uzimajući u obzir katastrofalne posljedice koje su prouzročile nedavne poplave u našoj zemlji, želimo da  ovogodišnji KIDS Festival bude svojevrsna oaza u kojoj djeca mogu nastaviti sanjati svoje snove bez obzira na sve. Sa inicijativom KIDS 4 KIDS istovremeno ćemo kod mališana afirmisati osjećaj za solidarnost sa prijateljima u nevolji te djeci koja nam  dolaze iz najugroženijih područja omogućiti da barem na kratko povrate osjećaj normalnosti. Nadam se da že Zetra ove godine biti ispunjena sa hiljadama djece koja će nositi KIDS 4 KIDS naljepnice i da će takva slika doći do djece koja neće biti u prilici da posjete 11. KIDS Festival” ističe Susanne Prahl.

Sav dobrotvorni prihod koji bude prikupljen tokom trajanja 11. KIDS Festivala će biti preusmjeren posredstvom Rotary Club International Sarajevo u područja za koja bude procjenjeno da su pretrpila najveću štetu.

Posted by on 2014-06-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login