Predstava “Black/whiteis my color” 14. marta u Tuzli

Predstava “Black/whiteis my color” koju su osmislili i izvode Lawrence Kiiru i Vili Matula biće izvedena u četvrtak, 14. marta u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli.

Predstava je nastala prema motivima drame “Crnci” francuskog pisca Jeana Geneta, koja progovara o rasizmu, kolonijalizmu i identitetu.

Redatelj i glumac Lawrence Kiiru, rođen u Keniji i diplomirao režiju na ADU u Zagrebu, i glumac Vilim Matula, poznat po svojim angažiranim ulogama i aktivizmu, ujedinili su se i stvorili predstavu koja propituje kakvu to crno-bijelu realnost živimo u Europi danas.

Predstava je aktualna i provokativna jer se bavi temama koje su prisutne u medijima i javnosti, kao što su migracije, diskriminacija, nasilje i solidarnost, saopćeno je iz HKD “Napredak” Glavna podružnica Tuzla.

Posted by on 2024-03-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login