Predstava “Još uvijek smo živi” 14. i 15. maja na sceni SARTR-a

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR u utorak i srijedu, 14. i 15. maja s početkom u 20.00 sati, bit će odigrane reprize predstave “Još uvijek smo živi”.

Predstava “Još uvijek smo živi” prema tekstu dramaturginje Nejre Babić, a u režiji Gianluce Iumenta, premijerno je izvedena 4. maja.

“Još uvijek smo živi” prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta “umiru”. Šta se desi ljudima koji su primorani napustiti domove, gradove, porodice, sve što vole i što im je poznato? Kako pristati na to da moraš ispočetka graditi novi život, a da prethodni nisi napustio svojom voljom. Gdje pripadaš? Kome? Nekome je zaborav jedini način opstanka, nekome je spas u tome što se čuva za uspomene kao za sidro koje ga drži vezanog uz sve što mu je poznato i blisko.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović.

Autorski tim predstave čine Lejla Hodžić, scenografkinja i kostimografkinja, Nedim Zlatar, autor muzike, Nedim Pejdah, dizajner svjetla i Danijel Jurišić, dizajner zvuka.

Kao dio projekta Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan (CC4WBs) predstava “Još uvijek smo živi” je kofinansirana od strane Evropske unije. Projekat CC4WBs ima za cilj unaprjeđenje dijaloga na Zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu.

Predstava “Još uvijek smo živi” također podržana od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na Zapadnom Balkanu. Programi RYCO-a usmjereni su na stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u aktivnosti koje doprinose međusobnom razumijevanju i pomirenju u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu.

Posted by on 2024-05-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login