Predstavljen prvi balkanski web portal za slijepe i slabovidne osobe

portalU prostorijama Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju u Sarajevu predstavljen je prvi balkanski informativni web portal za slijepe i slabovidne osobe infoservis365.net

Portal omogućava slijepim i slabovidnim osobama da putem naprednih govornih programa brže i lakše dobiju uvid u sadržaj stranice i saznaju sve što ih interesira.

Portal prenosi najaktuelnije vijesti iz zemlje i svijeta, a statistike posjećenosti portala govore same za sebe o tome kolika je bila potreba za ovakvom incijativom.

Za protekla četiri mjeseca, otkako je portal u funkciji, stranicu je posjetilo preko 36.000 osoba, i to ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz Hrvatske, Srbije, Njemačke, SAD itd.

Do sada su www.infoservis365.net podržali: Linkom PC, Kablovska televizija HS, Al Jazeera Balkans, Business magazin, FENA, HEMA TV, M&H Company, magazin Start i Fondacija jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu.

Posted by on 2011-12-05. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login