Preko 6.000 učesnika na ’11. Drinskoj regati’

Drinska regata

Drinska regata

Na rijeci Drini, na trasi dugoj 40 kilometara, od Rogačice u Bajinoj Bašti do Ljubovije danas se održava tradicionalna „11. Drinska regata“.

Regata je startovala oko 9.00 sati nakon pucnja iz trešnjevog topa, kada je niz Drinu krenulo više od 1.000 čamaca i raznih plovila koji prevoze više od 6.000 učesnika regate.

Regati prisustvuje veliki broj ljubitelja zabave i rekreacije na vodi iz Ljubovije, Bratunca, Bajine Bašte, Zlatiborskog okruga i drugih krajeva Srbije i BiH, ali i gosti iz Mađarske, Njemačke, Engleske, Bugarske, Italije, Rumunije i drugih zemalja.

Splavari su se nakon četiri sata plovidbe odmorili u Gornjoj Trešnjici, a onda je put nastavljen do Ljubovije gdje se prvi čamci očekuju oko 18.00 sati kod motela „Letnjikovac“.

Organizator ove regate, koju prati niz sportski i muzičkih manifestacija je općtina Ljubovija i njena turistička organizacija.

Posted by on 2012-07-14. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login