Premijera filma “Bužim – ponosni bosanski grad“ 20. februara u Bužimu

 

Bužim

Bužim

U Bužimu i Tuzli ovih dana provode se posljednje aktivnosti na montaži i produkciji filma “Bužim – ponosni bosanski grad“.

Riječ je o promotivno-dokumentarnom filmu koji će bosanskohercegovačkoj publici prikazati sve ljepote bužimskog kraja.

Pod dirigentskom palicom režisera i snimatelja Sulejmana Muratovića, rođenog Bužimljanina, film bi bužimskoj publici trebao biti premijerno prikazan 20. Februara, na Dan Općine Bužim.

Muratović i njegov autorski tim do sada je snimio nekoliko kratkometražnih filmova i spotova, a s obzirom na njegovu ljubav prema rodnom gradu, ne sumnjamo da će njegov novi film zasjeniti ranije radove. Pažljivo izabrani kadrovi, tekstovi, naratori i kompozitori orginalne muzike za film, samo su neki od detalja na koje je pažnju obratio tim kojeg predvodi Muratović.

Kao nosilac projekta izabrano je Udruženje mladih Bužim koje se već ranije dokazalo kao značajan pratilac kulturnih i sportskih aktivnost u općini Bužim.

Općina Bužim, Općinski načelnik, kao inicijator i sponzor ovog projekta očekuje da će film doprinijeti boljoj promociji Bužima i njegovih turističkih potencijala.

Svi zainteresirani film će moći pogledati na premijeri 20. februara 2015. Godine, u 20 sati, u Velikoj sali JU “Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim.

Posted by on 2015-02-14. Filed under Bužim, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login