Prevent kupio dvije fabrike KTK Visoko

KTK Visoko

KTK Visoko

Kompanija Prevent kupila je dvije fabrike KTK Visoko za četiri miliona KM. Riječ je o dvije fabrike, Goruša i Topuzovo Polje, potvrdio je za Fokus.ba Šuhret Fazlić, direktor Agencije za privatizaciju FBiH.

”Ono što je najbitnije istaći jeste da je preuzeto 180 radnika. U ugovoru su predviđene i investicije u iznosu od oko dva miliona maraka u periodu od tri godine. Ovim je završen ogroman posao i ovo je itekako pozitivan događaj. Spomenut ću da se u cijelu priču uključio federalni premijer Nermin Nikšić, koji je dolazio u KTK Visoko te pregovarao s kupcem” – rekao je Fazlić.

Inače, pregovori u vezi kupovine visočkih fabrika traju dugi niz godina.

”Praktično je još 2008. godine prodaja bila dogovorena, ali se nikad ništa nije realizovalo. Moram reći da je sve urađeno u sklopu male privatizacije i bitno je istaći da cijeli ovaj iznos novca ostaje preduzeću te da će se izmiriti sve obaveza prema radnicima” – naglasio je Fazlić dodajući da kupac u skorije vrijeme razmišlja i o zapošljavanju novih radnika.

Posted by on 2014-06-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login