Prezentacija stipendija Vlade Japana

JapanVlada Japana nudi četiri programa stipendiranja za studente iz Bosne i Hercegovine koji žele studirati na japanskim univerzitetima u sklopu programa stipendiranja Monbukagakusho (Ministarstvo obrazovanja i nauke). Tim povodom je u petak 10. 5. 2013. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana prezentacija stipendija na kojoj su prisutnima predstavljene mogućnosti studiranja i sistem obrazovanja u Japanu.

Četiri programa stipendiranja za 2014. godinu uključuju studente istraživače, dodiplomante, studente fakulteta za stručno usavršavanje i studente tehnoloških fakulteta. Za sve programe aplikanti moraju biti spremni učiti japanski jezik te dobro vladati engleskim jezikom.

Detaljne informacije o programima stipendiranja dostupne su na web stranici: http://www.bosnia.emb-japan.go.jp, gdje možete preuzeti sve potrebne formulare.

Rok za predaju aplikacija je 7. 6. 2013. godine.

Aplikacije moraju biti poslane direktno Ambasadi Japana u BiH na adresu:
Ambasada Japana u BiH
Bistrik 9
71000 Sarajevo

Posted by on 2013-05-11. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login