Prezentirani planovi banaka i agencija za razvoj preduzeća

Srebrenica

Srebrenica

UNDP je organizovao danas u Srebrenici tematski koordinacioni sastanak na kome su predstavnici Razvojne investicione banke Republike Srpske, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Regionalne razvojne agencije „Nerda“ prezentovali svoje planove na pomoći u razvoju i unapređenju rada malih i srednjih preduzeća.

Senad Subašić, predstavnik općine Srebrenica, naglasio je da je ovo veoma koristan sastanak jer je ponudio niz informacija koje će koristiti u razvoju privrede.

On je naglasio da su do sada u razvoju preduzeća korišteni grantovi, koji su se na kraju, u većini slučajeva pokazali neefikasnim.

Po njegovim riječima, lokalna zajednica, banke i razvojne agencije mogu ponuditi niz olakšica kod dobijanja kredita koji će obavezivati korisnike da racionalnije pristupaju utrošku i usmjeravanju sredstava, što će doprinijeti uspješnom razvoju preduzeća.

Na ovom sastanku bili su predstavnici i općina Milići i Bratunac i iznijeli svoja iskustva i prijedloge kojim se može unaprijediti rad preduzeća i otvaranje novih radnih mjesta.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login