Pripreme na predstavi Ljubav Omera i Merime Pozorišta mladih Tuzla u završnoj fazi

Predstava “Ljubav Omera i Merime” koja nastaje u produkciji Pozorišta mladih Tuzla te u koprodukciji s Bosanskim kulturnim centrom TK, Udruženjem “Mladi Tuzle” i Srednjom “Savremeno-umjetničkom školom” Tuzla, od 1. februara ulazi u finalnu fazu zajedničkih mizanscenskih, tehničkih i generalnih proba na velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Zajedničkim probama je prethodio težak, ali izuzetno kreativan i emotivan proces od 36 glumačkih, 18 plesnih, 18 pjevačkih i 16 muzičkih termina proba koje je vodio reditelj Adnan Mujkić u saradnji sa Anelom Huremović – Bošnjaković, saradnicom za songove, Enom Ovčinom, saradnicom za muziku i Ajlom Mušanović, saradnicom za plesne koreografije.

Sve pojedinačne probe su realizovane u Srednjoj “Savremeno-umjetničkoj školi” Tuzla (Odjeljenje za edukaciju BKC TK) i na sceni Pozorišta mladih Tuzle, a trenutno se održavaju probe i na sceni Bosanskog kulturnog centra TK, gdje će 3. marta biti i premijerno izvođenje predstave.

Uporedo su u fazi pretprodukcije izrađene skice za kostime i scenografiju koje su realizovali Edina Topčagić, Amra Dedić i Hari Ejubović, a u toku je faza šivenja 60 kostima i izrada scenografskih elemenata.

Pored zajedničkih proba koje okupljaju 50 glumaca, plesača, pjevača i muzičara, od 1. februara uporedo se realizuje proces snimanja najavnog džingla u saradnji s Una Storia Studio Tuzla, dizajn i štampa promotivnih materijala koje radi Adi Atlić, te dizajn svjetla i tona kojeg realizuje Edin Dažaferović u saradnji s Mateom Marijanovićem, Zejdom Sukanovićem i Ajdinom Aldobašićem.

U sve segmente organizacije i produkcije aktivno su uključeni učenici i nastavnici Srednje “Savremeno-umjetničke škole” Tuzla kojima je angažman u radu na predstavi dio praktične nastave iz nastavnog predmeta “Umjetnički/produkcijski projekat”.

U predstavi igraju: Kemal Fazlić, Zerina Mujkić, Remira Osmanović, Amila Beširović, Ajla Mušanović, Muhamed Delić, Melisa Smajić, Mirza Mujagić, Adi Atlić, Ermin Suljkić, Iris Stuhli, Lejla Lamija Mešanović, Tatjana Aćimović, Dalal Dea Stolica, Reina Anić, Daina Anić, Sara Miščević, Asja Bratovčić, Alema Avdibašić, Karla Šimić, Nedžma Hasanhodžić, Emina Ćosić, Lamija Redžepagić, Amar Hedžić, Dženan Zahirović, Darian Čivčić, Lana Kamberović, Irma Šiljak, Azra Nedžibović, Melisa Smajić, Tarik Dedajić, Dženita Čičkušić, Melika Bošnjić, Dani Trutović, Tarik Zenunović, Nerma Zejnilović, Noah Vuk Stolica, Amna Selimović i Lana Petrić.

Premijernim izvođenjem predstave, koja je dio obilježavanja Dana nezavisnosti u JU BKC TK, biće otvoreni “20. Dani Mladih Tuzle”, tradicionalna manifestacija kojom se obilježava 20 godina uspješnog postojanja i rada Udruženja “Mladi Tuzle” i Pozorišta mladih Tuzle, saopćeno je iz JU BKC TK.

Posted by on 2024-02-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login