Projekcija s ekipom filma Praznik rada Pjera Žalice u Mostaru

Ekipa filma “Praznik rada”, novog ostvarenja Pjera Žalice, u petak će pozdraviti publiku u Mostaru i to na projekcijama u 19 sati u Sinestaru i u 20 sati u Sinepleks Plazi.

“Veliku radost ste nam učinili, ne znam jesmo li vas rastužili, ali vi ste nas svojim dolaskom neopisivo obradovali jer mi film i radimo zbog ovoga, zbog publike u kinima. Znam da se film danas može gledati na raznim uređajima i to je lijepo, ali kino je jedino pravo mjesto za gledanje filma. Za nas je praznik kada vidimo da je postojao dobar razlog da napravimo film, posebno kada u publici vidim ovoliko mladih”, kazao je Žalica nakon svečane projekcije filma u Banjoj Luci, priopćeno je iz Sarajevo Film Festivala (SFF).

Nakon Sarajeva, Banje Luke i večerašnjih projekcija u Mostaru, ekipa filma u ponedjeljak, 17. listopada, odlazi u Tuzlu gdje je projekcija filma u 20 sati u Sinestaru, a dan kasnije, 18. listopada, film će biti prikazan u Sinestaru Zenica također u 20 sati.

Film priča o tome kako se nakon deset godina u Njemačkoj Armin u gluho doba noći vraća u Bosnu, tek se oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Susjed mu je rekao da su mu oca uhitili, a Armin želi doznati istinu.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Posted by on 2022-10-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login