Projekt “Zenica 360” i kao šrintani vodič

Zenica

Zenica

Projekt “Zenica 360”, koji se već nekoliko godina realizira u formi web portala, dobio je i svoju printanu dimenziju kojom je turistička, ugostiteljska i uslužna ponuda Zenice dobila novu promociju.

“Cilj projekta jeste omogućiti virtualnu šetnju ulicama i prikaz objekata najsavremenijim tehnologijama. Upoznavanje prirodnih, sportskih, kulturnih, stambenih i zabavnih sadržaja grada, tokom 3D – 360º virtualnim šetnjama panoramama, te jedinstvenom i savremenom doživljaju grada Zenice. Nakon velikog iskustva s digitalnom formom odlučili smo da sve ponudimo i u promotivnom printanom izdanju, koje bi ukoliko bude interesa grada i privrednih subjekta trebalo da izlazi u kontinuitetu – kaže jedan od kreatora projekta “Zenica 360” Emir Šabić.

Ističe da ovo što su napravili u printanoj formi “nije nikakvo čudo, ali je publikacija koju ima svaki evropski grad, i red je da je ima i Grad Zenica”.

Svrha projekta je da posjetoci imaju savremeni doživljaj grada Zenice, lakšu orijentaciju, promociju objekata, da se bolje prati urbanistički i turistički, ali i privredni razvoj grada kroz jedinstven 3D prikaz svih sadržaja.

Printani dio projekta Zenica 360 već je zainteresovao mnoge subjekte i oni su već podržali publikaciju, tako da se veći broj objekata može pronaći i u printanom katalogu u gotovo svim poslovnim jedinicama u gradu.

Posted by on 2015-07-02. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login