Prvi Sarajevo Rock festival od 6. do 14. jula

Sarajevo Rock Festival U sarajevskom rock & jazz klubu “Underground” od 6. do 14. jula bit će održan prvi Sarajevo Rock Festival na kojem će se predstaviti rock bandovi iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Riječ je o bendovima “Killo Killo Banda” iz Novog Sada koji će nastupiti 6. juna, dan poslije nastupit će “Bad Mushrooms” iz Zagreba, slijede “Woodoo Cadilac” iz Beograda, “Tide” iz Ljubljane, “Beely Beer Blues Band” iz Sarajeva, “Black Chicken Leg” iz Mostara, te “Big Rock” i “Rockabilly Band” iz Zagreba.

Festival će biti obogaćen i dodatnim sadržajima, kao što su filmske projekcije crno-bijelih filmova, stand-up performansi, radionice mladih umjetnika o temi rock muzike i škola stripa, saopćeno je iz Pres- službe Sarajevo Rock Festivala.

Osnovni cilj festivala je obogaćenje rock scene u BiH i jačanje veza s izvođačima iz susjednih zemalja.

Jedna od želja organizatora je brendiranje Sarajevo Rock Festivala kao najjačeg u regionu i veći broj učesnika iz godine u godinu.

Ulaz je besplatan za sve nastupe, osim za nastup “Killo Killo” Banda, gdje je cijena ulaznice pet KM.

Nastupi neće biti organizirani 11. jula, zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Posted by on 2012-06-30. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login