Prvi snijeg nije iznenadio zimske službe

Banja Luka, snijegPrvi snijeg, koji je sinoć pao u Banjaluci, nije iznenadio ekipe zimske službe, koje su na terenu izvršile posipanje i čišćenje tamo gdje je bilo potrebno.

Prema podacima sa terena, koje je prikupilo nadležno Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja,  svi putni pravci na području grada Banjaluka su prohodni, a snijega najviše ima u Stričićima 20 centimetara, te desetak centimetara na području Aginog sela, Ljubačeva, Krmina i Stratinske.

Programom zajedničke komunalne potrošnje za rad Zimske službe u 2011. godini planirana su sredstva  u iznosu od 2.700.000 KM.

Iz Administrativne službe grada Banjaluka građane podsjećaju da su  prema Odluci o komunalnom redu, dužni  da uklanjaju snijeg i  led ispred stambenih zgrada, svako ispred svoga ulaza, dok su vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni  da uklanjaju snijeg i led sa  javnih površina uz objekat – u širini najmanje dva metra, te da uklanjaju snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila.

Kako ističu u Administrativnoj službi grada, pri skupljanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara, te podsjećaju građane da je zabranjeno iznošenje i gomilanje snijega i leda iz dvorišta, bašta i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare.

“Zabranjeno je i  bacanje snijega i leda ispred zgrada – na saobraćajnice, slivnike i šahtove, deponovanje snijega i leda u parkove i na zelene površine i sankanje i klizanje na javnim saobraćajnim površinama”, ističu u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada Banjaluka.

Posted by on 2011-12-06. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login