Pušten u rad laboratorij za ispitivanje otpadnih voda u Tuzli

laboratorija

laboratorija

Inspekt-RGH je pustio u rad laboratorij za kontrolu otpadnih voda u Tuzli, čime je umnogome doprinio provođenju zakonske regulative koja se odnosi na ekologiju i zaštitu okoliša.

Analiza voda je, kako se navodi u saopćenju Inspekta-RGH, vrlo specifična, pošto se u otpadnim vodama, između ostalog, nalazi najrazličitiji biološki i hemijski otpad, a radi se i o zahtjevnoj i kompliciranoj investiciji. Nakon Tuzle, kako stoji u saopćenju, u pripremi je još jedan laboratorij za ispitavanje otpadnih voda na teritoriju Federacije BiH.

Inspekt RGH d.o.o. Sarajevo je inspekcijska kuća s dugogodišnjom tradicijom, osnovana 1949., za neovisnu kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe, specijalizirana, certificirana i akreditirana za neovisnu inspekciju i laboratorijsko ispitivanje energetskih minerala, nafte i naftnih derivata, motornih ulja, maziva, rude boksita i poluproizvoda iz boksita, duhana i prerađevina duhana.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-15. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login