Putovanje kroz sarajevsku muzičku scenu u Kriterionu

Festival, KriterionProjekcijom filma o poslijeratnoj muzičkoj sceni u BiH počinje sedmodnevna retrospektiva DORF festivala u Kriterionu

Srijeda, 02. februar, 2012. godine – Projekcijom filma „Skrivene snage – Putovanje kroz sarajevsku muzičku scenu” u četvrtak, 02. februara, u art kinu Kriterion počinje sedmodnevna retrospektiva filmova sa DORF-a, festivala dokumentarnog rock filma iz Vinkovaca. DORF se kroz pet godina postojanja razvio u jedan od značajnijih festivala ove vrste u regionu.

Film „Skrivene snage – Putovanje kroz sarajevsku muzičku scenu” govori o jačanju i ponovnom uvezivanju poslijeratne bosanskohercegovačke muzičke scene, kao i o svim problemima i otporima sa kojima je suočena. U filmu se kroz deset priča pojavljuju autori i grupe kao što su Letu Štuke, Laka, Zabranjeno Pušenje, Basheskija i drugi. Svi oni su uveliko utjecali na kreiranje poslijeratne muzičke scene u Bosni i Hercegovini, a u isti trenutak pozitivno djelovali na svijest publike putem muzike i tekstova koji su se bavili realnim svakodnevnim problemima.

Dokumentarni film „Skrivene snage – Putovanje kroz sarajevsku muzičku scenu“ je na programu u 20:20 sati, a cijena ulaznice iznosi 5 KM. Studenti uz pokaz indeksa ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 4 KM.

Posted by on 2012-02-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login