Rade Šerbedžija u BKC-u

koncert, Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija

Jedno od najvećih regionalnih teatarskih i glumačkih imena Rade Šerbedžija, koji je prije nekoliko godina dotaknuo i muzičku karijeru, 10. septembra će održati koncert na sceni Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu, u pratnji svog benda “Zapadni kolodvor”.

Šerbedžija će na ovom koncertu, kojim će se prvi put u velikoj dvorani predstaviti ovdašnjoj publici, pojaviti sa šarolikim repertoarom kompozicija s njegova dva albuma – “Imam pjesmu za tebe” i “Ponekad dolazim, ponekad odlazim”, kao i onima iz starijeg opusa.

Vlasnik Agencije “Croatia studio”, koja je i organizator koncerta, Željko Kozina istaknuo je za danas za Fenu da najava koncerta Radeta Šerbedžije izaziva veliko zadovoljstvo, s obzirom da je riječ o vrhunskom umjetniku.

On ističe da ga šira publika doživljava prvenstveno kao teatarskog i međunarodnog filmskog glumca. Međutim, uz tu teatarsku i filmsku karijeru u posljednjih nekoliko godina Šerbedžija se za svoju i ljubav svoje majke posvetio i muzici.

“Već je izdao dva albuma – prvi “Imam pjesmu za tebe” izdat je prije nepune tri godine i na njemu je bilo samo jedno njegovo autorsko djelo, uz nekoliko prearanžiranih narodnih i drugih pjesama. Posljednji album “Ponekad dolazim, ponekad odlazim” je u mnogim elementima drugačiji. Na njemu je čak šest autorskih Šerbedžijinih uradaka te se on ovdje pokazuje u jednom sasvim novom svjetlu i dimenziji”, naglašava Kozina.

Također je podsjetio na podatak da je Šerbedžija u zadnjih par mjeseci oformio i prateći bend “Zapadni kolodvor”, u kojem svira i njegov sin, poznati reditelj Danilo Šerbedžija.

“On nastoji svoju muzičku karijeru uraditi na lagan, postepen i nenametljiv način. Sarajevski  koncert će biti održan u jedinom slobodnom terminu do Nove godine, s obzirom da je Šerbedžija zauzet brojnim angažmanima na različitim poljima, kao što je njegov teatar na Brionima, te filmskim i profesorskim obavezama na Akademiji u Rijeci”, naveo je Kozina.

Najavio je da Rade Šerbedžija u rano proljeće iduće godine planira izdati novi album, čime će krenuti u novom stvaralačkom i kreativnom smjeru.

Karte za koncert u Sarajevu već su u prodaji.

Posted by on 2011-08-25. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login