Radnici Špedicije zatražili pomoć vijećnika

Spedicija-BugojnoTreći dan zaredom pred zgradom Općine Bugojno i Općinskog suda protestirali su radnici ATP “Špedicija”, radi izvršenja sudskih presuda koje su donesene u njihovu korist, uvezivanja radnog staža, uplate doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje te isplate zarađenih primanja.

Nadležnim organima u Općini danas je predan zahtjev da se pitanje ATP “Špedicija” nađe na dnevnom redu naredne sjednice Općinskog vijeća Bugojno.

Od predstavnika zakonodavne vlasti u Bugojnu radnici će tražiti da se javno očituju u vezi s njihovim potraživanjima i posljedicama privatizacije, koja ih je dovela u nezavidan položaj, u kojem su ugrožena njihova ljudska i radnička prava.

U slučaju da se to ne desi, najavili su poduzimanje rigoroznijih mjera na putu ispunjenja svojih zakonskih prava a posljedice bi, kažu, mogle biti katastrofalne, s obzirom na to da su više nego ogorčeni odnosom odgovornih. Najavljena je i mogućnost organiziranja protestnog okupljanja na dan održavanja sjednice općinskog parlamenta.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login