Rambo Amadeus: Sad sam kao Paris Hilton

Rambo Amadeus

Rambo Amadeus

Još se ni pjesma “Euro neuro” ni evrovizijski spot Ramba Amadeusa nisu zavrtjeli, a predstavnik Crne Gore već uveliko stiče obožavaoce po svijetu i daje intervjue za strane medije.

Na konstataciju da je stvarno Svjetski Mega Car, odgovara ko iz topa: “Kilo Car, moliću. Smanjio sam titulu 1.000 puta iz lične skromnosti.”

O čemu govori pjesma “Euro neuro”, koju ćete izvesti na Evroviziji?

Govori najviše o meni i mom odnosu prema izazovima koje donosi današnjica.

Koju poruku želite da pošaljete Evropi?

Da je humor dobra terapija. A “edutainment”, obuka kroz zabavu, žanr koji treba razvijati.

Utisak je da ničiji izbor za pjesmu Evrovizije do sada nije izazvao toliku polemiku i izrazito oprečne reakcije kao vaš. Kako to tumačite i kako se odnosite prema tome?

Moja publika uglavnom ne voli Evroviziju i jedan dio se uplašio da ću se promijeniti i prilagoditi kriterijumima koji tamo vladaju. Potpuno ih razumijem, ali sebe razumijem još bolje i mislim da znam šta radim.

Kako se to odražava na vaš duševni mir? Jeste li se u nekom trenutku pokajali što ste ušli u ovo?

Ja sam po profesiji muzičar, ispred mene je postavljen profesionalni izazov. Bilo bi krajnje kukavički da sam zbog rizika da ću nekoga razočarati, iz lične udobnosti i oportunizma prema publici odbio ovaj za mene novi i veliki posao.

Mnoge moje kolege su upravo svojoj publici postale dosadne pokušavajući da imitiraju same sebe iz svoje najpopularnije faze.

Mnogi nemaju tri čiste ni frizuru da promijene, a kamoli žanr. Meni je promjena, traženje novog izraza, izazov. S druge strane, smeta mi što sam postao zanimljiv žutoj štampi, osjećam se na momente besmisleno, kao Paris Hilton. Ali svako čudo za tri dana. Čim prođe Evrovizija, žutoj štampi ću opet postati dosadan, jednako koliko je ona dosadna meni.

Ima li razlike u reakcijama publike u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji?

Pa, tu i tamo. Najveća je novina što sam sada upao u fokus publici koja mene nikada nije pratila, nisam joj nikad bio zanimljiv, niti su imali želju da razumiju ono što radim.

Ali proći će čim prođe ova Evrovizija, opet ću, srećom, za tu najširu nekritičku masu postati neinteresantan. Svako čudo za tri dana.

Od kojih bivših Jugoslovena očekujete najveći broj glasova?

Nastupam u prvoj polufinalnoj večeri, nažalost, jedini iz ex-yu, pa nema pravo niko od tih zemalja da glasa, tako da moj plasman zavisi samo od glasova ostalih zemalja. Taj pakleni plan da se oslonim na dvanaestice iz okruženja slavno je propao. Sad se uzdam u se’ i u svoje kljuse.

Koga iz regiona smatrate ozbiljnom konkurencijom?

Sve. Za ovakvu vrstu takmičenja onaj ko iole lijepo pjeva i pristojno izgleda za mene je ozbiljna konkurencija, a kamoli popularni i kvalitetni pjevači, jer je prosto takav tip publike i samog takmičenja. Srećom, ja imam u vezi sa ovim drugačije, realnije ciljeve koji uopšte ne zavise od plasmana na Evrosongu.

U spotu neće biti golišavih žena

Kao i u drugim spotovima, slikam se malo tamo, malo vamo, malo odavde, malo odande, a u pozadini se vide prirodne ljepote i turističke atrakcije. Klasika. Gledaćemo da i spot bude neposredan kao i pjesma. Ono što sigurno znam jeste da neće biti polugolih manekenki – sve žene koje budu slikane u spotu biće dobro obučene jer je ovih dana hladno, pa ne bih volio da se neka prehladi zbog mojih ambicija.

Posted by on 2012-02-01. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login