Raspisan konkurs za najbolju turističku fotografiju Jahorine

Jahorina

Jahorina

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo u okviru svojih promotivnih aktivnosti, a u skladu sa Programom rada za 2012. godinu raspisuje:

Konkurs za najbolju turističku fotografiju Jahorine
U tri kategorije:
1. Najljepša pejzažna fotografija Jahorine zimi
2. Najljepša pejzažna fotografija Jahorine ljeti
3. “Budi aktivan” – fotografija koja predstavlja Jahorinu kao destinaciju aktivnog odmora

Uslovi  konkursa:
1.
•Predmet konkursa za prvu kategoriju je fotografija urađena na području Jahorine u zimskom periodu, koja se može iskoristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i koja će dati doprinos predstavljanju Jahorine kao vodeće turističke destinacije kada je u pitanju zimski turizam Bh entiteta Republika Srpska.
• Predmet konkursa za drugu kategoriju je fotografija urađena na području Jahorine u ljetnom periodu, koja se može iskoristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i koja će dati doprinos predstavljanju Jahorine kao turističke destinacije i za ljeto.
• Predmet konkursa za treću kategoriju je fotografija urađena na području Jahorine, koja oslikava Jahorinu kao turističku destinaciju za aktivan odmor.

2. Fotografije dostaviti u elektronskoj formi, visoke rezolucije, najmanje 300 dpi, putem elektronske pošte: turorg@teol.net ili na CD – u na adresu Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Dobrosava Jevđevića bb, 71 420 Pale; molimo Vas napisati ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv fotografije s naznakom “1. kategorija “ili” 2. kategorija “ili” 3. kategorija “najkasnije do 1. Oktobra 2012. godine. Fotografije mogu biti u koloru ili crno – bijele, a svaki autor može dostaviti najviše tri fotografije po kategoriji.
3. Ukoliko se fotografije dostavljaju na CD – u, zaprimljeni CD – i se ne vraćaju pošiljatelju nakon završetka konkursa.
4. U obzir će se uzimati materijali koji do sada nisu korišteni u druge propagandne kampanje.
5. Kandidati čije fotografije uđu u uži izbor biće kontaktirani, a njihovi materijali biće prezentirani na organiziranoj izložbi, a pobjednici će biti proglašeni na otvaranju zimske turističke sezone 2012 / 2013 (Novembar 2012. Godine).
6. Fotografije ostaju u trajnom vlasništvu organizatora konkursa, koji zadržava pravo objavljivanja fotografija u promotivne, nekomercijalne svrhe.
7. Sudjelovanje u ovom konkursu podrazumjeva prihvaćanje navedenih uslova.
8. Nagradni fond:
• Za najbolju zimsku fotografiju Jahorine – Vikend boravak u hotelu “Jet Set” na Palama za dvije osobe i novčana nagrada u iznosu od 150,00 KM
• Za najbolju ljetnu fotografiju Jahorine – Vikend boravak za dvije osobe u hotelu “Bistrica” i novčana nagrada u iznosu od 150,00 KM
• Za III kategoriju “Budi aktivan” – Vikend boravak za dvije osobe u vili “Tamara” na Jahorini i novčana nagrada u iznosu od 150,00 KM

Posted by on 2012-01-12. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login