Ratko Mladić bio na korak do smrti

Ratko Mladić, HaagBivši komandant Vojske RS Ratko Mladić dobio je vodu u plućima i zamalo se ugušio i umro.

Kako tvrdi Mladićev advokat Miloš Šaljić, on se ljekarima u Hagu žalio na stravičan bol, ali dobijao je uobičajene lijekove, koji su mu stanje učinili kritičnim.

“Kad je imao upalu pluća, žalio se ljekarima na veliki bol, ali oni nisu blagovremeno reagovali, već su mu davali uobičajene lijekove”, kaže Šaljić, prenosi Kurir, te dodaje:

“Kad su ga odveli u bolnicu i vidjeli vodu u plućima, odmah su je punktirali. Izvadili su mu dva i po litra! Jedva je disao, i da mu to nisu uradili, ne bi preživio. Bio je u kolicima. Sada ustaje, ali samo ako ga neko pridrži.”

Na Mladićev zahtjev, četiri specijaliste sa VMA – pulmolog, kardiolog, urolog i psihijatar – došla su u Hag ove nedjelje da ga pregledaju.

Pretresno vijeće Haškog tribunala naredilo je jučer da Mladić bude podvrgnut detaljnom ljekarskom pregledu, koji će obaviti nezavisni specijalista.

Nerma Jelačić, portparol Tribunala, kaže da je Ratko Mladić u stabilnom stanju.

“Upala pluća je tretirana, pregledali su ga specijalisti koje je tražio”, rekla je ona.

Posted by on 2011-11-17. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login