Red Hot Chili Peppers stižu u Zagreb!

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

Nastali su prije tridesetak godina u Americi, a 90-ih su dosegnuli status slave koji slobodno možemo nazvati pepersomanija i zadržali ga do danas.

Naravno, riječ je o papreno dobrim Red Hot Chili Peppersima, koji u sklopu svjetske turneje “I’m with You” stižu u Zagreb! Lokacija koncerta je Hipodrom, a za vruće dečke vrući je datum – kraj augusta 2012., piše Večernji list.

Turneja kojom promovišu svoj deseti studijski album “I’m with You” službeno je počela u septembru koncertom u glavnom gradu Kolumbije, a protegnut će se i na 2013. godinu. Prva je to turneja benda poslije “Stadium Arcadiuma” prije četiri godine, ali i prva na kojoj u sastavu Peppersa nema legendarnog gitarista Johna Frusciantea. On ih je napustio 2009., a zamijenio ga je Josh Klinghoffer.

Upravo tu megamuzičku zamjenu i obožavatelji i kritika doživjeli su kao mogućnost raspada benda, uz objašnjenje da samo uz Frusciantea Peppersi zvuče kao Peppersi. Ipak, pretpostavka se pokazala preduhitrenom jer Josh, koji je svirao s Beckom i Gnarlsom Barkleyjem, radi pakleno dobar posao, album je sjajan i kritika ga mazi, a sam frontmen Anthony Kiedis opisao ga je kao novi početak njihove ere.

Posted by on 2011-11-26. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login