Rehabilitacijom Draže legalizuju se masovna ubistva

Pokret Majke enklave Srebrenice i ŽepeNajavljivanjem rehabilitacije Draže Mihailovića, još jednom će Srbija legalizovati zločine, iskriviti historiju te od zločinaca načiniti žrtve, izjavili su iz Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenice i Žepe.

Iako je Draža Mihailović mrtvi lik iz historije i lično nebitan, ono što on predstavlja je bitno a da je živo osjetili smo na vlastitoj koži tokom agresije na BiH, smatraju članovi Udruženja.

Četnička ideja uz pozivanje na lik i djelo Draže Mihailovića, najodgovornija je za najveći broj zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

“To je svima jasno, osim onima u Srbiji, koji rehabilitacijom Draže Mihailovića direktno legalizuju masovna ubijanja, silovanja, zločine pa i sam genocid, koji je dokazan u Međunarodnom sudu pravde u Hagu”, ističu iz Udruženja.

Političari u Srbiji, kažu, trebaju znati da ukoliko rehabilituju Mihailovića, direknto će i opravdati zločine i genocid, a istovremeno bi se „četnička ideja“ ohrabrila.

“Bojimo se da bi u nekoj bliskoj budućnosti, vođeni ovim primjerom, u Srbiji mogli rehabilitovati i zločince kao što su Mladić, Karadžić, Milošević, Krstić… Građani Srbije idu ka Evropi, a na tom putu moraju se suočiti s istinom i prihvatiti dokazane činjenice, kako nam se prošlost ne bi ponavljala. Nažalost, „oživljavanje Čiča Draže“ je verifikacija iskrivljenih činjenica, a takvi akti su nas u skorijoj prošlosti vodili u ratove”, zaključili su iz Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenice i Žepe.

Posted by on 2012-03-23. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login