Rekordna turistička sezona u Bihaću

U posljednje vrijeme Bihać postaje sve interesantnije odredište za turistekoji, umjesto mora, radije biraju Unu i Nacionalni park. Smještajni kapaciteti su već odavno popunjeni, a ova godina će, vjeruju po posjetama prevazići i onu rekordnu 2019.

Bihać, Una, foto: Ajdin Kamber
Bihać, Una, foto: Ajdin Kamber

Turistička sezona u Bihaću nadmašuje sva očekivanja. Iako je ljeto pri kraju, sve je više onih koji svoj odmor žele provesti u Bihaću, a neki ovdje dolaze prvi put poput Suada Aličajića. Oduševljenje ljepotom ovog kraja ne krije,stoga će, kaže, ponovo doći.

U Bihaću su boravili i noćenje ostvarivali ljudi iz 96 zemalja svijeta. Kažu to u Turističkoj zajednici navodeći da je, ipak, najviše, domaćih turista.

“Top 10, na prvom mjestu turisti iz BiH, preko 40 posto. Zatim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijska Arabija, Hrvatska, Slovenija, Češka i Oman… To je tih top 10”, govori Almir Kurtović, a prenosi BHRT.

Sva prenoćišta, od hotelskih, motelskih pa do onih privatnih, su popunjena. Ova godina će biti uspješnija od 2019. koju pamte kao rekordnu, a tome je doprinio i povratak Una regate.

“Ulazimo u podsezonu i očekujemo da ćemo za nekih 5 do 10 procenata premašiti 2019. godinu.Prije neki dan smo zabilježili 100.000 posjetioca u Nacionalnom parku. S današnjim danom imamo 105.000 evidentiranih posjeta, u prilog tome ide i lijepo vrijeme koje se najavljuje za septembar i oktobar, tako da očekujemo i dobru posjetu u podsezoni”, kaže Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka “Una”.

Gledajući sadržaje koji su organizirani, ovo ljeto će, kažu Bišćani, biti najuzbudljivije do sada i teško će se nadmašiti.

Mir, tišina, zvuk prirode i sve moguće nijasne zelene. Upravo je to ono što nudi grad na Uni, tako da ukoliko se odlučite odmor provesti u Bihaću, zažaliti nećete.

Posted by on 2022-09-03. Filed under Bihać, Ekonomija, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login