Reprezentacija Španije najskuplja na SP

reprezentacija, Španija

reprezentacija Španije

Agencija Futebol Finance istražila je sadašnju cijenu nogometnih reprezentacija koje su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

S obzirom na to što trenutačno govori nogometno-financijsko tržište najskuplja reprezentacija je Španjolska, inače aktualni prvak Europe i jedan od glavnih favorita za osvajanje svjetske krune. Španjolski nogometaši, pod reprezentativnim svodom, vrijede 565 miliona eura.

Na drugom mjestu je Brazil koji vrijedi 505 miliona, te su to jedine dvije momčadi koje probijaju granicu od 500 miliona eura vrijednosti. Iza vodećeg dvojca slijede Francuska i Engleska s vrijednošću od 450 miliona, dok krug najvrjednijih pet momčad zatvara Italija s cijenom od 400 miliona.

Nije čudno što je skupina gdje igraju Brazil, Portugal, Obala Bjelokosti i Sjeverna Koreja nazvana “skupinom smrti”, jer i novčano gledano je to najjača skupina. Osim Brazila koji vrijedi 505 miliona, Portugal predvođen Cristianom Ronaldom je na cijeni od 380 miliona, a Obala Bjelokosti s Didierom Drogbom na 180 miliona. Ne šteti im niti činjenica da je Sjeverna Koreja uz Novi Zeland najmanje vrijedna – 15 miliona.

Pravi “ples miliona” će se održati kada utakmicu po skupini budu igrali Brazil i Portugal. U tom ogledu će, što na terenu, što na klupi, biti igrači s ukupnom vrijednošću od 885 miliona eura.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login