Salim Obralić izlaže u Počitelju

Počitelj

Počitelj

U prostorijama divanhane, galerije i avlije počiteljske Kolonije 10. septembra bit će održana samostalna izložba bh. umjetnika, profesora Akademije likovnih umjetnosti BiH, Salima Obralića pod nazivom “Počitelj zimi i ljeti”.

Kako se navodi u saopćenju Udruženja likovnih umjetnika BiH, ta izložba predstavlja retrospektivu rada umjetnika Obralića u periodu od 1978. do 2011., a svi motivi na 35 radova vezani su za Počitelj, u svim godišnjim dobima.

Velika ljubav prema ovom drevnom gradiću inspirisala je Obralića na kontinuitet u stvaranju, a slike će sigurno predstavljati vječno svjedočanstvo dešavanja na tom prostoru.

Udruženje likovnih umjetnika BiH u Počitelju organiziralo je u junu “Trešnjevu nedjelju” i “Radne kolonije Počitelj” u julu, kada se okupio veliki broj domaćih i inostranih umjetnika i ljubitelja likovne umjetnosti.

Posted by on 2011-08-27. Filed under Kultura, Počitelj. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login