Samo nastavite s kriminalom, mi smo tu da vas oslobodimo

Mostar

Mostar

U povodu oslobađajuće presude u slučaju mostarske tvornice “Soko”, koju je jučer donio Kantonalni sud u Mostaru, priopćenjem za javnost oglasio se sindikat “Sokola”.

“Godinama smo radili i stvarali da bi nastao privredni gigant ‘Soko’. Zatim dolazi privilegirana gospoda pa te naše hale privatizira za male pare, a onda ih prodaje državi po višestriko većim cijenama, a da istodobno nisu ispunili ni jednu obavezu prema radnicima”, tvrdi se u priopćenju.

“Podizanjem optužnice ponadali smo se da je došao kraj lopovluku, kriminalu i bahatosti u slučaju ‘Sokola’, ali jučer stiže nevjerojatna vijest sa suda – oslobađajuća presuda.

Za nas koji još radimo u ‘Sokolu’, ali bez ikakvih radničkih prava, to je najcrnji i najteži dan od nastanka ‘Sokola’ prije 60 godina. Poruka sa suda odabranoj gospodi glasi: ‘Samo nastavite i dalje s kriminalom. Ako vas tuže, tu smo mi da vas oslobodimo’.

Zbog svega ovoga tražimo od tužiteljstva da zaštitu naših radničkih prava zatraži na višem sudu”, stoji u priopćenju za javnost Sindikata mostarske tvrtke “Soko”.


fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login