Sandra Perković osvojila zlatnu medalju u bacanju diska

Sandra Perković

Sandra Perković

Sandra Perković donijela je Hrvatskoj zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Evropska prvakinja u bacanju diska okrunila je ovogodišnju dominaciju zlatom na najvećoj pozornici i najvećim uspjehom karijere.

U velikom je stilu 22-godišnja hrvatska atletičarka potvrdila da je najbolja svjetska diskašica u ovom trenutku. Do pobjede je došla s novih hrvatskim rekordom – 69.11 metara.

Za zagrijavanje je u prvoj seriji Perković bacila disk do 64.58 metara što je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mjesto, iza Njemice Nadine Müller i Ruskinje Darje Piščalnikove. Samo nakratko u drugoj su je seriji na peto mjesto potisnule svjetska prvakinja Yanfeng Li i Kubanka Yarelys Barrios, ali onda je u krug za bacanje stala Sandra i priči je bio kraj.

Odletio je disk hrvatske sportske junakinje na 68.11 metara što je bilo dovoljno za vodstvo u tom trenutku, a bilo bi i za zlato, čak i da nije do kraja popravuila taj rezultat. Ali, popravila ga je već u sljedećoj seriji i to za točno jedan metar – 69.11. Nijedna suparnica nije imala odgovor na takav impresivan hitac. Najbliža je na koncu bila Piščalnikova sa 67.56 metara, a broncu je osvojila Yanfeng Li sa 67.22. Piščalnikova je, inače, ove godine jedina bacala preko 70 metara, ali kod kuće, u Rusiji.

U Londonu nije imala odgovor na Sandru koja je u preostale tri serije imala jedan neispravan hitac, te pogođene daljine od 66.96 i 64.03 metra nakon čega je briznula u pobjednički plač i podršku s tribina velikog broja hrvatskih sportaša.

Nakon što je obranila evropski naslov u Helsinkiju i osvojila Dijamantnu ligu Zagrepčanka je osigurala Hrvatskoj drugu medalju u Londonu (nakon srebra veslačkog četverca na pariće) i ukupnu 19. olimpijsku (četvrto zlato).

OI, atletika, bacanje diska (žene):
1. Sandra Perković (Hrv) 69.11
2. Darja Piščalnikova (Rus) 67.56
3. Yanfeng Li (Kin) 67.22…

Posted by on 2012-08-05. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login