Saobraćaj otežan, zimska oprema obavezna

snijeg, saobraćajU BiH se jutros prometuje po pretežito mokrim i skliskim kolnicima, a zbog niskih je temperatura moguća poledica, priopćeno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima vozači se upozoravaju na ugaženi snijeg i poledicu na kolniku.

Obavezna upotreba lanaca za kamione s prikolicom i tegljače je na dionicama cesta u višim planinskim predjelima.

Jak vjetar otežava promet i stvara snježne nanose na dionicama cesta istočne Hercegovine kao i na širem području Livna i Tomislavgrada.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionici M-16.2 ProzorJablanica, promet je u vremenu od 08:00 do 17:00 sati potpuno obustavljen. U vremenu od 10:00 do 11:00 sati i od 13:00 do 14:00 sati vozila se propuštaju naizmjenično.

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce Prozor – Here – Čelebići i Prozor – Varvara – Tomislavgrad.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 FočaGacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
– M-16 Banja Luka – Klašnice (od Klašnica do vijadukta Zalužani),
– M-17 Kakanj – Lašva, prolaz kroz Mostar.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na dionici R-445 Kakanj – Visoko u mjestu Dobrinje, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce autocestom A1 Visoko – Kakanj i dionicom Dobrinje – Donje Moštre.

U Karanovcu na R-414 Karanovac – Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Za teretna vozila i tegljače zabrana je prometovanja na dionici M-20 Gacko – Tjentište preko prijevoja Čemerno.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače.

Na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Posted by on 2011-12-20. Filed under Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Foča, Gacko, Jablanica, Kakanj, Kneževo (Skender Vakuf), Livno, Prozor – Rama, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login