Sarajevo: Otvara se trideset novih radnih mjesta

Nedžarići hotelU općini Novi Grad Sarajevo, tačnije u naselju Nedžarići u toku je izgradnja prvog hotela za studente u BiH. Emiran Luxury University hotel predstavljen je kao dom visokog standarda za studente, a gradi se po principu hotela sa tri zvjezdice.

U toku su završni radovi, a objekt će svečano biti otvoren polovinom septembra. Prve stanare primit će početkom nove akademske 2014/15. godine. Osim što će studentima pružati najsavremenije i najkvalitetnije usluge neophodne za neometan rad i život tokom studiranja, posebno je značajno da će u ovom objektu, prema procjenama menadžmenta, biti otvoreno 30 novih radnih mjesta, što je od izuzetnog značaja za općinu Novi Grad i Sarajevo.

Prema riječima predstavnika investitora firme Emiran d.o.o. Ismeta Dahića, riječ je o univerzitetskom hotelu, koji će raspolagati najsavremenijom opremom i koji će moći primiti oko 240 studenata u 92 dvokrevetne i 36 jednokrevetnih soba, a zainteresiranost je već sada velika.

Pored apartmana, četiri učionice, restorana, mesdžida i abdesthane, tu su mnogi prateći sadržaji koji će unaprijediti i upotpuniti kvalitet studentskog života kao što su kafe-internet klub, slastičarnica, frizerski salon, fitnes-klub, sauna, tursko kupatilo, a hotel će 24 sata biti pod videonadzorom.

– Posebnu zahvalnost dugujemo rukovodstvu Općine Novi Grad Sarajevo koja nam je izdala sve neophodne dozvole za gradnju i omogućila da bez ikakvih administrativnih problema realiziramo ovaj projekt, izjavio je Dahić.

Posted by on 2014-07-20. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login