Sarajevo pod imperativom pobjede

Sarajevo nakon gostovanja u Tuzli u prvom kolu, danas na Koševu dočekuje finansijskim problemima uzdrmanu ekipu Modriče.

Stadion Koševo

Stadion Koševo

Tim sa Koševa je u ovoj utakmici apsolutni favorit, s obzirom da gosti imaju velikih problema, te da su ostali bez gotovo kompletne ekipe.

“Nama dolazi ekipa Modriče, kojoj zaista ne cvjetaju ruže. Sigurno da im nije baš sjajno raditi u ovakvim uslovima, kada mogu svako kolo istupiti iz lige. Mi se nakon poraza od Slobode okrećemo sljedećem rivalu koga moramo pobjediti. Nama je sada stavljen na teret imperativ pobjede. Mislim ipak da nam neće biti baš lako sa Modričom, jer ovakvi protivnici su uvijek nezgodni. Moramo ući maksimalno motivisani i oprezni i ne smijemo potcijeniti protivnika jer bi nas to skupo koštalo. Svi igrači koji danas istrče na teren, morat će dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu koja nam je prijeko potrebna”, smatra trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Koga neće biti u sastavu danas?

“Neće biti Torlaka, koji ima žute kartone, a osim njega je povrijeđen i Hadžić. Još nam je pod upitnikom i Škoro, moramo vidjeti sa doktorima za njegovo stanje. Ako ne bude skroz fit, nećemo ništa riskirati. Najmanje nam treba da se povrijedi na duže vrijeme”, rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš za SportSport.ba.

Meč počinje u 18 sati.

Sudije: Dragan Skakić (Bosanska Gradiška), pomoćnici Almir Čišić (Mostar) i Dragan Keranović (Prijedor)

sportsport / bih-x.info

Posted by on 2010-03-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login