Sarajevo učestvuje u sedmici za smanjenje otpada

Sarajevo, otpadMinistarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo postalo je službeni partner u realizaciji Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR) koja će biti održana od 19. do 27. novembra ove godine.

Bosna i Hercegovina se tim putem priključila mreži evropskih država koje već tradicionalno različitim aktivnostima djeluju na smanjenju otpada, saopćeno je iz Pres službe KS.

Evropska sedmica za smanjenje otpada je projekt koji Evropska komisija podržava već tri godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada u evropskim državama, te promociji različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope kako bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.

Aktivnosti su usmjerene na sprječavanje proizvodnje otpada, uključujući i proces ponovne upotrebe ili produženog vijeka trajanja proizvoda i smanjenje štetnog djelovanja otpada na okoliš i ljudsko zdravlje, kao i sadržaja štetnih tvari u materijalima i proizvodima.

Organizator aktivnosti na području Kantona Sarajevo je udruženje građana Centar za okolišno održivi razvoj (COOR).

Posted by on 2011-07-28. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login